Best Western Stockholm Järva först med Pod Sleep i Sverige

"Hotellbranschen har varit en bransch där lite utveckling skett på många år, men nu kommer fler och fler innovativa idéer och koncept" säger Björn Hermansson, General Manager på Best Western Stockholm Järva och fortsätter: "vad gör man med 350 kvadratmeter källare som bara står där? Det var då som vi kom i kontakt med det amerikanska företaget Future of overlay, med huvudsäte i Little Rock, Arkansas. Företaget har utvecklat bland annat flygplansmoduler och garderober och när man fick frågan av den japanske multimiljonären Yoku Nemutta som äger 130 budgethotell i Japan, att göra moduler så tackade man ja till projektet.

Best Western Stockholm Järva kommer att sätta in 300 moduler, där ytorna delas in i kvarter. Varje kvarter har plats för 24 poddar. "Poddarna är exklusiva, det är så kallat Memory Foam i sängen och det är individuella AC-system samt uttag för hörlurar och USB för att både kunna ladda telefoner samt se på program på de inbyggda tv-skärmarna till vilka man ansluter sin telefon eller läsplatta.

Björn fortsätter, "gästerna kommer inte att checka in som vanliga gäster. När man gör bokingen så betalar man och får då en kod till entrédörren samt vilken pod man har reserverat. Varje Kvarter har en entrédörr, så bara de som skall sova där kommer in i kvarteret. I anslutning till dessa finns gemensamma omklädningsrum och toaletter. Vi kommer satsa på modernt och effektivt, duscharnas strålar kommer ut från sk Eco-hole i taket som finfördelar vattnet så att 25% används mot normalförbrukning.

Samarbete mellan länder

April Hollingsworth på Future of overlay system är personen bakom dessa moduler. Hon har forskat i många år inom sömn och kroppens återhämtning och hennes erfarenhet har spelat stor roll i framtagandet av modulerna.

"Bästa sömnen får man när det är mörkt, tyst och avkopplande. Modulerna är framtagna med specialinredningar som NASA tagit fram för bästa komfort och isolering. Memory Foam-madrasser ser till att kroppen sjunker in lite djupare i madrassen för ett bättre sovläge och man rör inte lika ofta på sig vilket ger en bättre sömnkvalitet".

Idag finns liknande modeller på tre hotell i Japan, ett hotell i Washington DC samt i Luxemburg. Best Western Stockholm Järva blir alltså först i Sverige med konceptet som blivit en succé.

Så fortsätter April "FO.OL.S som modulerna heter, är framtiden. Inte bara är det oerhört kostnadseffektivt för hotellen utan väldigt populärt. På nästan samma yta som ett vanligt hotellrum kan man få plats för fyra gånger fler sängplatser. Vi håller även på att ta fram Svitmoduler, en något större sådan för två eller tre personer, om man reser som familj."

Björn Hermansson avslutar "Vi ser fram emot detta och räknar med att vi kommer omsätta cirka 8 miljoner tack vare dessa moduler. Vi har själva provat att sova här och det var oerhört tyst, bekvämt och svalt. Vi tar emot bokningar från och med nu och planerar att öppna alla kvarter i början av september."
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2020 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.